Resepi Ikan Kukus Kicap
Bahan-Bahan:
1. Cairkan butter terlebih dahulu dengan menggunakan api yang sederhana. Masukkan susu pekat dan kacau sebati.
2.
Masukkan milo dan serbuk koko. Kacau sehingga sebati. Kemudian masukkan
biskut marie, dan gaul sehingga biskut disaluti campuran milo. Tutup
api.
3. Masukkan kismis dan almond nib. Gaul sebati.
4. Tuang ke dalam loyang yang telah dilapik plastic. Susun dan tekan
biskut sehingga padat.
5. Akhir sekali, sejukkan di dalam peti ais selama 2 jam.
Kemudian, kek batik bolehlah di potong dan dihidang.
Cara Masak:
Taburkan sedikit garam ke atas ikan. Aturkan ikan bersama dengan daun
kubis, daun bawang dan halia. Kukus ikan selama 10 minit. Apabila
ikan masak, panaskan minyak. Sementara itu, curahkan minyak bijan dan
kicap cair ke atas ikan. Apabila minyak tadi panas, curahkan ke atas
ikan.
Comments
Post a Comment