Saturday, 21 July 2012

Kacang Panjang Goreng Sambal Udang Kering

Salah satu resepi yang saya akan cuba buat, terima kasih juga kepada blogger yang sama kerana berkongsi resepi ini. Actually, saya sebenarnya malas hendak menyalin di kertas ( kertas tu pula selalu ilang) jadi saya copy and paste je lah ke blog saya. Senang sikit nak tengok dan x perlukan kertas dan tempat menyimpan. Sesungguhnya tanpa resipi nya, saya masih masak kacang panjang style yang sama jek!

Bahan utk dikisar

1 biji bawang besar
2 biji bawang putih
1/2 mangkuk kecil udang kering - direndam dahulu

1 ikat kacang panjang
Garam & Perasa

 Caranya

Panaskan minyak tumis bahan yang telah dikisar sehingga garing
Masukkan garam dan perasa
Gaul rata
Masukkan kacang panjang, gaul rata biarkan ia masak sebentar
Matikan api dan sedia dihidang

Ps: sambal ni boleh juga dimasak dengan brinjal, bendi, kangkung dan juga wat perencah nasi goreng!


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.