Biskut Cornflakes
Bahan- Bahan:
1) mentega (200 gm )
2) gula castor halus (150 gm )
3) telur kuning (1 biji)
4) cornflakes hancur / emping jagung hancur (100 gm)
5) tepung jagung, diayak (100 gm )
6) tepung redrose, diayak (190 gm )
7) esen vanilla (1 sudu kecil)
8) kuning telur, dan beberapa kepingan cornflakes untuk topping
2) gula castor halus (150 gm )
3) telur kuning (1 biji)
4) cornflakes hancur / emping jagung hancur (100 gm)
5) tepung jagung, diayak (100 gm )
6) tepung redrose, diayak (190 gm )
7) esen vanilla (1 sudu kecil)
8) kuning telur, dan beberapa kepingan cornflakes untuk topping
Cara Buat:
1. Pukul mentega, gula castor,esen vanilla dan telur kuning sehingga sebati.
2. Apabila sebati, masukkan cornflakes hancur.
3. Kemudian masukkan tepung jagung dan tepung redrose. uli adunan hingga sebati.
4. Seterusnya, tekap doh dengan acuan yang di sukai.
sapu permukaannya dengan kuning telur, dan hias dengan kepingan cornflakes.
5. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.
6. Sedia untuk dihidang.
Comments
Post a Comment