Saturday, 7 January 2012

Benda Baru

Baru je belajar hari ni.. dan hari ni jugak saya belajar .. macam orang cakap lah .. baru bertatih.. serba serbi masih dalam mode belajar .. cam ne eh nak buat header yang cantik-cantik berkelip-kelip dengan muka kite tu? sape-sape tolong ajar .. then pasal churp churp pun still musykil lagi .. iskkk

    Harap tu korang follow lah my blog and i will follow your blog also!

Friday, 6 January 2012

Potong..potong..potong!!

  Sudah sekian lama aku plan nk kasi potong my cat.. last2 kelmarin a.k.a 6 jan 2012 akhirnya ku berjaya jugak membawa owen, my male kat ke klinik haiwan - Lassie- untuk dikembirikan .. sepanjang perjalanan tu si owen tu mmg abis-abis bising.. agaknya dia tahu kot yg dia nk kena heheheh .. pape pun.. skrang ni dah pukul 5ptg .. aku pegi pick si owen with my hubby, tgk dia dah tido .. maybe penin sebab ubat bius tu lagih lah .. appetite dia pun x ade lagi.. kalau x.. sehari berpinggan2 whiskas dia makan ..

   Ps: This is my owen yg still blur .. heheheh .. sian my owen .. but that's for ur own good kan?

Bawah ni semua kucing and dog yg sedang tunggu giliran or yg sedang terima rawatan;

          Ps:  Kucing itam ni tunggu untuk org adopt die .. hope she will find a new home and beloved family

Ps: si anjing yg peka, sblm mbik pic ni dia tgh tido.. cam tau2 je org nk mbik gambar dia.. trus dia bangun n tengok ke kamera.. good dog!  



Ps: Rasenye anjing ni cirit, tu sebab kena tambah air, sian.. tgk orang dengan mata bulat je



Ps: si gebu n boolat!

Lastly, suka bila tgk org sayang kucing and layan all the pets like their own family's not just a pet! bukan nya sepak terajang cam setengah orang tue.. huh!!

De' Nyior Guesthouse

    Sesiapa yg ingin bercuti di Langkawi boleh lah jenguk-jenguk guesthouse ni, baru je siap... berada di tengah-tengah Langkawi yaitu Padang Matsirat ( Dekat dgn Buffalo's Park). Kalau korang tiba di Langkawi daripada jeti feri tu, bolehlah ikut signboard Buffalo's Parks ataupun sign board ke langkawi international Airport.. dlm 15 km je dari jeti kuah. Tp kalau dari airport Langkawi tu 10 minit dah sampai.

  
    Setiap rumah dilengkapi 3 bilik tido. Masterbedroom ada kipas+aircond dan juga bilik air, 1 bilik ada katil single dan kipas  dan 1 lagi bilik ada 2 katil single berserta kipas+ aircond. Jadi total 3 bilik tido dan 2 bilik air yg bershower. Setiap ruang tetamu mempunyai air-cond




    Setiap rumah dilengkapi ruang dapur (kelengkapan asas sahaja) Dimana ada peti ais, toaster, electric kettle, pinggan,piring dan cawan dan meja makan untuk keselesaan para tetamu.



Ruang tamu yang luas dan lapang juga amat sesuai bagi para pelancong yang datang bersama ramai ahli keluarga. Terdapat tv dan sofa.


     Untuk maklumat lebih lanjut anda bolehlah melawati laman web facebook kami yaitu  De'Nyior Guesthouse, Langkawi


Kami disini menunggu panggilan dari anda!