Sunday, 21 October 2012

Tiger! Tiger! Gallery Exhibit Langkawi

 Tiger! Tiger! galeri ni dipunyai orang badan ngo untuk memupuk kesedaran tentang kepupusan harimau Malayan dan juga untuk menyatakan cuma ada 500 sahaja harimau di Malaysia. Dibuka pada 14 februari 2010.
Anda semua yang ingin melawat Tiger! tiger! ni cuma perlu ke Oriental Village, dekat Cable car tu. Then pergi cari cafe BOLAVEN sebab harimau tu diaorang kurung didalam cafe itulah. Masuk je, diaorang tak charge apa-apa pun tapi kalau nak menderma tu elok sangat lah kan? Dalam cafe tu ade jual kopi dan makanan ringan dan juga menjual patung-patung harimau untuk mengutip dana bagi nak membela harimau tu. Oh, harimau tu diberi nama 'Zanah'

Kalau nak lebih lanjut, silalah ke laman web diaorang:

dah alang-alang berada di Langkawi, menginaplah di:






No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.