Monday, 3 September 2012

Sagu Kastard Koktel





Cara buatnya:

Bahan-bahan:
100 gm sagu mata ikan
80 gm buah-buahan koktel
50 gm tepung kastard
200 ml air
2 sudu kecil coffeemate
80 gm gula


Cara menyediakan:
1.  Masak sagu sehingga kembang.
2.  Tuangkan ke dalam acuan.
3.  Tuang sagu berselang-seli dengan koktel buah-buahan.
4.  Kemudian sejukkan dan letakkan ke dalam mangkuk.
5.  Untuk sos kastard, didihkan air dan masukkan coffeemate.
6.  Kacau sehingga sebati. Ketepikan.
7.  Satukan gula dan tepung kastard.
8.  Kemudian, tuangkan bancuhan coffeemate tadi.
9.  Kacau perlahan-lahan.
10. Kemudian panaskan di atas api sehingga ia masak.
11. Sejukkan dan tuangkan ke atas sagu koktel tadi.

PS: resepi ini diambil daripada SajiOnline. Terima kasih ye

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.