Friday, 15 November 2013

Guesthouse/Homestay rm150 di pdg matsirat, Langkawi

assalammualaikum adik kakak

Hari ni saya nak promote guesthouse saya atau lebih dikenali sebagai homestay lah ye . Memandangkan cuti sekolah pun baru nak bermula, saya pasti mesti ramai adik, kakak, pakcik makcik, abgsemua nak cari tempat menginap yang  murah dan boleh memuatkan 1 family yang besar kan? 

Memperkenalkan  De' Nyior Guesthouse yang berada di Padang matsirat, 5 minit dari air port Langkawi dan 20 minit dari jeti feri kuah. 15 minit ke pantai cenang


 Ada 3 buah rumah kesemuanya

Setiap rumah mempunyai keluasan dan bilangan bilik tidur dan tandas yang sama. Jadi jangan risau lah rumah tu ada berapa bilik? rumah ni ada berapa bilik kan? semuanya adil dan saksama

Bisnes keluarga yg terletak di tengah-tengah Pulau langkawi. Kami menyediakan 3 biji rumah yg baru siap dibina pada oktober 2012. Anda boleh menyewa harian/mingguan. Setiap rumah mempunyai 3 bilik tido(2 bilik dilengkapi aircond+kipas. 1 hanya kipas)total katil 1 queen+ 3 single bed, 2 tandas moden,jadi anda tak perlulah berebut giliran kan? hehhe. Dapur dengan kelengkapan asas dan ruang tamu. Keluasan rumah ialah 24x44. Setiap rumah mempunyai porch masing-masing dan juga laman yang luas. oh ya, satu lagi,
seluruh rumah kami berlantaikan tile.. xde simen hitam ok!
 
Harga: Hari biasa ke public holiday tetap sama yaitu rm150 semalam! apa tak caye ke? percayalah.. memang murah. sapa yang x nak kan dapat tempat penginapan yang murah, boleh save budget dan bolehlah shopping sakan dengan duit yang lebih tu. Kenapa nak menyewa bilik hotel ataupun chalet dengan harga yang sama ataupun lebih mahal utk mendapat sebuah bilik yang kecil kan? then datang dengan family yang besar.. berapa banyak bilik nak tempah? rm150x5buah bilik = rm750 sehari!
Kalau menginap di guesthouse kami yg berharga cuma rm150 sehari, anda akan mendapat sebuah rumah yang lengkap didalam kawasan berpagar lagi untuk keselamatan anda sekeluarga


Untuk booking, kami akan mengambil deposit utk 1 hari untuk 1 rumah dan pada hari check-in, anda diminta membayar rm50 untuk deposit kunci dimana bila anda check-out, kami akan pulangkanya.

Sabun dan syampoo akan disediakan,tuala akan diberi 5 helai sahaja.

Masa check-in: 2:00 tghr
Masa Check-out : 12 tghr

ini gambar-gambar dalaman guesthouse kami

 ruang tamu yang luas


salah satu bilik air didalam masterbedroom. yang di luar lebih luas dan besar
 
 yerp.. ruang tamu lagi

 ruang makan utk seisi keluarga

 di Halaman rumah yang berpagar. Psst.. sekrang ni halaman rumah ada pokok buluh yang rendang. boleh bersantai2 bersama keluarga di petang hari.

 Bilik tidur utama yang ber aircond/ kipas siling dan toilet

Ruang dapur

untuk tempahan boleh lah menghubungi khalik 0194714498 wechat/viber
ataupun terus ke page guesthouse kami:

De'NyiorGuesthouse, padang matsirat Langkawi


Ingat tue, Harga cuma rm150 semalam sahaja! rugi saper yang tak menginap di sini

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.