Monday, 6 January 2014

Shaklee Peppermint-Ginger Plus & Garlic

Selama ni saya cuma tengok dan dengar je rakan rakan, sanak saudara bercerita pasal Shaklee ni.. ye lah.. time tue macam tak caya je kan? last-last, bila tengok 5 kawan baik dan anak buah mengambil supplement Shaklee dan result nya baik.. saya pun terbuka lah hati untuk menjadi ahli distributor shaklee nie..
Alhamdullilah setelah sebulan setelah mengambil Garlic dan peppermint-ginger plus, dan ditambah dengan Herb-Lax ( utk penyelawasan pembuangan air besar, seminggu 2-3kali je makan ) Gangguan daripada angin dan gastrikberkurangan dan boleh dikatakan tak ada lah masalah angin bila makan laksa, keladi dan makanan berangin hehehe.. best nya! senang sikit hidup.
Kalau tak, nak pergi holiday ke atau kemana-mana.. mesti bawa ubat gastrik/angin dan juga buah-buahan , mana tahu dapat serangan angin n gastrik pula..

Yang ni Peppermint- Ginger Plus. Bila makan tue, rasa sebu, mual berkurangan sebab dalam pil ni terkandung cengkih, daun pudina, halia yang sudah terkenal untuk berubat loya dan angin.. boleh hancur kan pil dan dicampur didalam air panas untuk menjadikan teh herbal.. sedap!


Ni keterangan serba-sedikit pasal Peppermint- ginger Plus:

Peppermint-Ginger Plus
Soothes and Calms

Ginger is an excellent herb for nourishing the digestive tract and has natural soothing properties that help calm a queasy stomach. Peppermint is another herb that helps to promote healthy digestion by soothing and comforting the stomach.

Shaklee Peppermint-Ginger Plus provides natural herbs of peppermint, ginger, fennel and anise, for a soothing and calming sensation. Tablets may be crushed and added to boiling water for a natural herbal drink.

No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added. 

Then saya mengambil Garlic supplement juga:







Ni keterangan serba sedikit pasal Garlic ni:

Garlic
Allicin is the compound derived from garlic and responsible for many beneficial actions. Allicin does not occur in "ordinary" garlic, it is produced when garlic is finely chopped or crushed. Garlic has been traditionally used for the relief of cough, cold and flu and improves blood circulation.*

Each Shaklee garlic tablet contains 500mg of garlic. 

Jadi kalau nak mencuba, boleh lah contact saya di whatsapp/wechat/kakaotalk 0194556328
Boleh juga PM di facebook Shaklee Langkawi

id shaklee saya ialah 1098096 , saya berada di Langkawi